Zubatac a la Speciota

Sinagrida a la Speciota


Odličan recept za velike bele morske ribe, sa ljubavlju iz grčkog ostrva Speces.




1 zubatac (ili druga velika bela riba na primer Oslić)
2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
čen belog luka sitno iseckan
maslinovo ulje
sos svežih rendanih paradajza
malo vode
so
biber
malo suve majčine dušice
malo belog vina po želji

Dobro očistiti i oprati ribu. Posoliti i premaziti uljem pa staviti u pleh.
U posudi spremiti sos, znači rendati paradajze,  dodati peršun, posoliti i pobiberiti... i dodati sve sastojke koje samo vidite u spisku sastojaka ovog recepta. Sipati ovaj sos iznad ribe i svuda na pleh. Peći u zagrejanoj rerni za oko 15 minuta, zavisi od veličine riba. S vremena na vreme kašikom sipati malo od sosa na površinu tako da riba ne osuši. Meso zubataca je tako kvalitetan i ukusan! Na ovom načinu kad počnite da probate ribu nećete moći prestati sve dok riba ne nestane sa tanjira!

Njam!

Grčka, Kalamos.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?