Rizogalo

Rizogalo


Lagan tradicionalan slatkiš od mleka i pirinča, sa cimetom.
1/2 šolja pirinča za supe ili ''glase''
1 šolja vode
vanilin šećer
3 kašike kukuruznog brašna
1 čaša mleka
malo cimeta
3 kašike šećera
korica limuna

U šerpici kuvati pirinač sa koricom limuna u vodi. Kad je pirinač gotov a voda skoro nema onda dodati šećer i vanilin šećer, pola čaše mleka i kad provri dodati pola čaše mleka u kojoj ste dodali kukuruzno brašno i mešali dobro. Mešati dobro sve dok ne zgusne pa servirati u posudicama. Ostaviti da se ohladi u sobnoj temperaturi i posle nekoliko minutica u frižideru. Servirati sa cimetom.
To je kako moja mama pravi rizogalo, meni ovakav slatkiš se ne sviđa uopšte ali jako je poznat slatkiš ovde u Grčkoj, lagan i brzo se pravi pa evo i recept!
Prijatno! 
Grčka, Kalamos.




Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?