Piletina u žutoj pavlaci

Piletina u sosu od pavlake i senfa





Nema reči...


 Ukusno!





Trebaće vam
2 tankih pilećih filea
so
biber
kašika margarina
kašika maslinovog ulja
pola šolje pečuraka iz konzerve, iseckanih
malo sitno iseckanog svežeg peršuna
pola kašika senfa blagog ukusa
200ml neutralne pavlake 20% masnoće
malo suvog ruzmarina
glavica crnog luka sitno iseckana
šoljica belog vina 11,5% alkohol.

Oprati pileće meso, ako nemate tankih filea onda je bolje seći file na komadice tak oda se lakše i bezbednije kuva.
Dinstati meso u teflon tiganju margarinom i maslinovom uljem, ako nemate teflon tiganja odna je bolje da stavite malo brašna na površini mesa. Pobiberiti.
Kad meso dobije belu boju sasvih strana onda dodati crni luk i pečurke što ste pre ocedili. 
Mešati dobro, dodati ruzmarin.
Kad crni luk se omekša onda sipati vino i ostaviti da se alkohol ispari. Kad skoro nema više tečnosti onda dodati vode i posoliti. Kad voda vri poklopiti i ostaviti da se kuva za pet minutica najviše, onda ponovo pogledati da li treba vode, da li je pileće meso kuvano dobro kad ga sećemo. Dodati još malo vode, ostaviti da se kuva još nekoliko minutica sve dok voda ne ispari. Ako je meso tanko ili komadiće male neće trebati puno vremena da se kuva ali uvek seći zalogaj da proverite da li je kuvano unutra, treba svuda da bude bele boje, ne treba u centru da bude ružičaste boje i naravno treba da bude mekano i da možemo lako seći komadić.
Onda dodati pavlaku i mešati dobro, smanjiti temperaturu kad počne da vri i dodati malo senfa. Mešati dobro, dodati peršun i servirati!
Prijatno!
pileće file na komadice, Prijatno!
&njoki. Extra yummy!



Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?