Letnja Salata od dinje i lubenice

Letnja Salata od dinje i lubenice


Super lagana i mirišljava salatica
Leto je i vrućina!
Svi imamo lubenice i dinje, ali kako da ih najlepše serviramo?
Opcije su zanimljive, u Gčkoj se pravi čak i pita od lubenica, no neki jedu sa fetom a što se dinje tiče možemo ih servirati kao posude koje sadrže sladoled kajmaki. Sladoled kajmaki miriše na mastihu i pravi se od mleka, mastihe i salepe, vrsta orhideje! Najčešće se servira uz sirup višanja. Tako je mirišljavo i mekano i tako dobra kombinacija sa dinjom! Danas kombinujem i dodajem kajmaki u salati tako da bude viiiišššše jedinstvena i suuuper ukusna!
Takođe pravi se i salata sa metvicom/nanom, pa danas predstavljam kako izgleda i kako se pravi.
Kod nas u Grčkoj ima raznih varijacija dinja, a najpoznatije osim one obične koja ima kora žute boje i liči kao da ima mrežu na površini a zelena je unutra... imamo i dinje iz Trakije i dinje iz Argosa. Danas koristim dinju iz Argosa koja ima prelepe boje unutra... zelenu i naradžastu!


Sastojci
dinja
lubenica
malo šećera
malo sitno iseckane sveže nane
sladoled kajmaki po želji
Aaa! I malo grožđa! 

Jednostavno, seći komadice, dodati malo šećera i nane, na kraj uservirati ovom mirišljavom sladoledom.







Iz Trakije
Iz Argosa
Kajmaki sladoled, iz grčke firme EVGA.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?