Dečija tortica jagoda

Dečija tortica jagoda

Torta čokolada jagoda za decu. Kad deca tražu tortu sa jagodama a jagoda nema da je praviš onda radiš što možeš da im činiš srećnim.




Za patispanj će vam trebati
3 jaja
100gr šećera
prstohvat soli
kašičica putera istopljenog
3 kašike mleka
2 kašike brašna
2 kašike kakaoa u prahu
vanilin šećer

za kremu od jagode će vam trebati
kesica instantnog pudinga sa ukusom jagode+350ml mleka ili kolliko piše na pakovanje


za kremu čokoladnu će vam trebati
200gr crne čokolade za kuvanje
200ml neutralne pavlake 35% masnoće
tom kremom ćemo dekorisati tortu, zato koristiti 1/2 toga kao nadev.


Spremiti puding kako piše na pakovnaje, meni trenbalo samo da izmešam mikresom sa 350ml mleka pa da je ostavim malo u frižideru sve dok ne bude kao mus.
A za čokoladnu kremu ja sam umutila pavlaku sve dok ne bude šlag, zatim sam dodala 200ml crne čokolade za kuvanje što sam istopila u ben mari, tj. u džezvi iznad vruće vode. 
U posudi umutimo mikserom brzo belance i so sve dok ne dobijemo penastu belu masu, ΄΄sneg΄΄.
U drugoj posudi umutimo mikserom žumance sa šećerom sve dok ne dobijemo lepu kremastu masu i dodamo puter, brašno i kakao i mešamo mikserom. Dodati malo po malo sneg od belanca i mešati lepo i lagano i strpljivo drvenom kašikom. Prelijete masu na pleh na papir za kuvanje na pleh.
Peći u zagrejanoj rerni na 180stepeni za 15min najviše. 
Pospiti prah šećerom s jedne i sa druge strane, prekrijite papirom za kuvanje pa urolati.
Ostaviti za par minuta ovako a zatim napuniti nadevom, tj. kremama.
Kremom što smo sačuvali dekorisati rolad po želji. 
Urolati pa ostaviti u frižederu za najmanje sat vremena.



UPOZORENJE
Nestane za tili čas.

Dečiji komentari
Deca kažu da je ta tortica ukusna, slatka i lepo izgleda. 

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?