Kremasti slatkiš sa ukusom kafe i komadicima čokolade

Kremasti slatkiš sa ukusom kafe i komadicima čokolade

Nešto kao muš sa ukusom Moke, plus čokoladno iznenađenje!


Sastojci za 2 osoba
100ml koncetrisanog mleka light
100 ml Nescafe Black Ice napitak
1 kašika šećera
200ml neutralne pavlake 35% masnoće
2 listiće zelatina
2 kašike iseckane crne čokolade za kuvanje


U maloj posudi u hladnoj vodi staviti listove zelatina 1 po 1 i ostaviti da se omakšaju za pet minutica. Za to vreme spremiti slatkiš...
U šerpici staviti 100ml koncetrisanog kondezovanog mleka i 100ml kafe Neskafe Blak Ajs, to je napitak od kafe koji sadrži 65% instantnog kafa sa vodom, 27% mleka i 0,43% kakao-a i jako mi se dopada! Dodati 2 kašika šećera i mešati dobro. Pre nego što da vri skinuti sa vatre ili smanjiti temperaturu i  dodati zelatine 1 po 1 i stalno mešajući kašikom. Ocediti pa sipati u posudu i ostaviti da se ohladi ali mešati s vremena na vreme. 
Za to vreme spremiti šlag od pavlake. Sipati pavlaku u hladnoj posudu i mikserom umutiti dobro velikom brzinom sve dok ne dobijete šlag.Poklopiti i ostaviti u frižideru
Kad je smesa sa kafom u sobnoj temperaturi onda dodati tu smesu malo po malo u šlag i mešati lagano i pažljivo drvenom kašikom kao da želite da šlagom prekrijete tečnost...
Dodati komadice iseckane čokolade i mešati da idu svuda.
Sipati/staviti smesu u posudice i ostaviti u frižideru da se ohlade za 4 sati najmanje.
Na kraju dekorisati iseckanom crnom čokoladom i servirati!


Napomena
Koncetrisano mleko nije ono koje je pun šećera u konservi već mleko bez vode, to možeš mešati sa vodom pa da dobiješ mleko da piješ, to je ono što postoji u samoposluzi i u malim količinama u mreži tako da ga dodamo u kafu.

A kako ispadne unutra?
Super ispadne, baš kao pravi mus...


P.S. Htela bih moj slatkiš da bude tamnije boje,mislim nekako tamnije boje sam ga sanjarila... ali to je prvi put štoga pravim, htela sam samo da pravim slatkiš kao mus ali sa ukusom kafe i čokolade. Čini mi se da kad bih dodala samo kafu u šerpici i nimalo mleka onda bi bilo tamnije boje. Ali nisam sigurna zašto sam koristila i mleko... možda da bude laganije, možda slađe.. možda zbog toga što pijem takvog kafa sa mlekom.... Ipak imamo u pavlaku u spisku sastojaka... sledeći put neću dodati mleka da vidim razliku. 

Možda je i bolje ovako...
Prijatno!

Light Nescafe mousse with chocolate pieces

Ingredients 
200ml double cream 36% fat
100ml light evaporated milk
100ml Nescafe Black Ice (coffee in a can that contains also milk and cocoa)
1 tablespoon sugar
2 leaves gelatine

Soak the gelatine leaves in a small bowl of cold water until softened about 5 minutes. 
Bring the milk, coffee and sugar to a simmer in a heavy bottomed pan.
Remove from the heat and add the gelatine, mix well with a spoon.
Strain the cream mixture through a sieve and leave to cool for a few minutes. You have to stir well every few minutes as you are waiting for it to be in a room temperature.
Pour the double cream in a cold bowl and whisk just until the cream reaches stiff peaks. Let it in the fridge foe some minutes till the previous mix is in a roo mtemperature. Then add that mix into the bowl with the whipped cream and stir with a wooden spoon very carefully, as if you want to cover the liquid with the cream...
Add some finely chopped dark chocolate and stir again.
Put that mix into cups and keep them in the fridge for 4 hours.
Decorate with chocolate and serve! 
Yummy!
 

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?