Mala koza u rerni (pečena jaretina*)

Mala koza u rerni

Isto kao jedemo jagnjeće pečenje, jedemo i kozu.
Recept je jednostavan, meso ukusno i mekano. 2 Opcije.



Za 1. opciju
papir za kuvanje
meso od male koze, mi smo na slici koristili ruku koze 1 kg.
čen belog luka
so
biber
maslinovo ulje
kašika senfa po želji

Sastojcima premazite meso i umotati u papir za pecenje pa staviti u pleh. peci oko 2 sata u zagrejanoj rerni.
Služite uz limuna.

Za 2. opciju

meso od male koze, mi smo na slici koristili ruku koze 1 kg.
čen belog luka
so
biber
maslinovo ulje
kašika senfa
malo suve majčine dušice
kašičica meda
malo suvog ruzmarina
malo suvog origana.

krompire (zavisi koliko vam je još prostora ostalo u pleh ;) )

Krompire oprati i oljustiti, seci na komadice i staviti u pleh. Posoliti i pobiberiti. Dodati malo suvog origana.
U centru stavite meso i premazite sastojcima.
dodati malo vode i malo maslinovog ulja i peci oko 2 sata u zagrejanoj rerni.


Možete dodati samo maslinovo ulje, so, biber, ruznmarin i beli luk pa ovako umotati u papir za pečenje
I prvu i drugu opciju servirajte s bilo kakvom salatom vi volite!
Prijatno!


Nije strašno da kažete jednom Hvala kad vam se dopada toliko ovaj recept... 

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?